søndag 29. januar 2012

Grønlandsmåka kom med Dagmar og BeritGrønlandsmåka(Larus glaucoides) kom i følge med Dagmar og Berit. Den er en å regne for en trekkfugl, og holder vanligvis til på Grønland og i det nordøstlige Canada hvor den har sine hekkeplasser. Den kan til enkelte tider ses langs norskekysten om høsten og vinteren.

Den er en sjelden gjest som har slått seg til ro nede ved Nidarø i Nidelva, Trondheim. Ellers  så er Grønlandsmåka sett i "hopetall" flere steder langs strandkanten i Trondheimsfjorden noe som er uvanlig for arten.

Hardt vær og mye storm, ekstrem kulde og matmangel er trolig årsaken til at den trekker hit.

Jeg har fått vite at den har vært her lenge nå, og i dag etter en flott markatur på ski benyttet jeg anledningen til å ta en titt på denne flotte staslige måken. 

Så finner den seg til rette nede i Nidelva midt inne i Trondheim,... ja for der fores det...


3 kommentarer:

  1. Knillknall med skikkelig actionbilder!! Håper på actionbilder av røysen etter hvert og da..

    SvarSlett
  2. Mang fine bilda av grønlandsmåka dette! Bare så synd at ringmerkeran ska ødelegg med de fæle ringan sin. Koffer kan dem itj ringmerk burhøns i stedet???

    SvarSlett
  3. ja ikke sant. Det var upassende med ringmerket men shit au. Burhøns og burugler SKAL ringmerkes slik at vi"kaillain" har kontroll på kor dæ e`;-) vi får iverksette et prosjekt på det Einar ... hmm OK nei forresten vi lar det være

    SvarSlett