torsdag 1. mars 2012

"...Kule til en trønder..."


Det skal en "kule til en trønder" heter et kjent uttrykk. Ialle fall blant oss trøndere. REFLEXIONS - ja refleksjon, et reflekterende monument utstilt i Museumsparken i Trondheim. 

Det speiler omgivelsene, det speiler deg og det speiler kanskje dine tanker. Monumentet er et sted, en plass, et rom der tanker gis fritt spillerom, der refleksjonen forsterkes og der du kan prate om "ting og tang" uanfektet og uberørt. Et sted hvor "to verdener" kobles opp i mot hverandre, et indre og ytre rom.

Nå ja,..."..kule til en trønder...". Trøndere er et stødig, reflekterende folkslag, og det er ikke for hvilken som helst grunn de svenske kunstnerne Mats Olofgörs og Torbjørn Johanson valgte Trøndelag, Trondheim og Museumsparken for utstillingsted til sin skulptur. Jeg velger å tro det i alle fall.

Til ettertanke og refleksjon.... se bare på huset i bakgrunnen. Det har stått der siden 1910...nå ja... 

2 kommentarer:

  1. Veldig bra vri på dette kjente motivet! Her kan man boltre seg både i bilder og filosofering. Duse fine farger. Inspireres til å kikke litt nærmere på byens mange kunstverk. Lettere å finne også enn f.eks slagugla....

    SvarSlett
  2. slagugla ja den fik vi da sett ... til slutt... men denne skulpturen den er synlig, og godt synlig til alle døgnets tider i et meget lett terreng... ;-) ... tenke på det du TONordvik

    SvarSlett