tirsdag 20. mars 2012

Nok et dykk i arkivet... like dypt som sist
I fjelllandet Nepal gjelder det for alle som driver med jordbruk å utnytte alt av tilgjengelig areal, hver krok, hver dalbunn og hver åsside, for dryking av ris, mais, poteter og andre nyttevekster. I hovedsak foregår jordbruket i og på slettelandskapet i sør i Nepal. Her er finner du de optimale klimatiske forholdene for jordbruk. 

I de nordligste delene av landet, inn i mot fjellområdene av Himalayakjeden, har småbønder dyrket opp jorda. Landskapet i åsene og fjellsidene er preget av terrassejordbruk. Jordbruksterrasser er et helt vanlig å syn i dalsiden i Kathmandudalen.Dette har vært med på å hindre erosjon av jorda. 

Mitt bidra fra arkivet blir noen bilder av hvordan slike terrasser tar seg ut i landskapet. Spesielt... ja..., det er det, men stilig... og nyttig.

Bildene er tatt med FUJI FZ-2000 Zoom. Et analogt kompaktkamera. Filmen jeg har brukt er FUJICHROME 100 ISO. Bildene er digitaliserte diapositiver. For de som er interessert i å vite mer, så bruker jeg en CANON CanoScan 8800F til skanning av bildene. 

3 kommentarer:

  1. Det siste bildet var i en klasse for seg - syntes jeg. Farger, skygger og konturer sitter som et skudd :-)!

    SvarSlett
  2. Takk takk Gunnar for hyggelige tilbakemeldinger. Det blir litt dykk i arikvet. Har den del brukbare bilder fra "svunnen" tid - fra en tur i Thailand og Nepal.

    SvarSlett
  3. Flotte bilder fra ikke akkurat opprinnelig natur! Må vel over tregrensa for å finne det...

    SvarSlett