lørdag 9. mars 2013

Kulturminne på Levangernesset - Kalkovn

Dette er kulturhistorie, industrihistorie og lokalhistorie. Historie som holder bokstavelig talt på å gå i  graven. Det er mildt sagt pinelig å se at Levanger kommune ikke ser seg i stand til å ta være på et slikt objekt av et kulturminne. Likeså ser det ut til at Levanger museum også har vendt "ryggen" til dette kulturminne.

Jeg får da endelig håpe at noen der hjemme i Levanger ser den historiske verdien i de gamle kalkovnene ved strandkanten på Levangernesset, og gir de en "ansiktsløfting" og gjør det til en severdighet som turister fra fjærn og nær kan besøke. Området rundt har et stort potensial som kan utvikles til noe spennende.

3 kommentarer:

 1. Spesielle strukturer, slike kalkovner, og det er sikkert mange som ikke vet hva dette er. Levanger burde vurdere å gjøre som på Gotland, der du finner flere av slike i god stand rundt omkring på øya. De har også laget museer rundt kalkbrukene, som en gang var så viktige for øya (se feks. http://www.kappelshamn.se/2009/12/03/blase-kalkbruksmuseum/).

  SvarSlett
 2. Kjent landemerke det der ja. Husker den fra de gyldne tider på Fjellheim. Og masse blåveis i området indikerer jo grunnforholdene...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir en blåveistur med noko attåt i mai. E du med?

   Slett