onsdag 15. mai 2013

Beveren ved BaklidammenTo flotte kveldsturer de siste dagen har gitt meg noen spennende og morsomme naturopplevelser. Trondheims befolkning er så utrolig heldig at vi har blitt beriket med en naturperle rett utenfor stuedøra. 

Trondheim bymark, et naturområde der du finner de dypeste tette granskoger til snaufjell, elver og bekker, stor og små vann, tjern. Det er her i disse vassdragen i bymarka at beveren(Castor fiber) har etablert seg. I Theisendammen og Baklidammen får du oppleve norges største gnage på nært hold, og som gjøre det ekstra spennende for en naturfotograf.

Tirsdagskvelden i halv åttetiden dro jeg sammen med tre fotovenner på beversafari, og vi fikk sett den med en gang vi kom i nærheten av den forholdsvis nye hytta. En liten bustet pelsdott kom sigende ned elva med en kvist i munnen. Det så ut til å være en liten unge fra som kan ha blitt født for to år siden.  

Vi ble værende ved "post" i et par timer og fikk med oss to av beverungene. Hvor de gamle var vet jeg ikke, men ingen av de viste seg fram den kvelden. 

Vi fire bevertitterne fikk med oss gode naturopplevelser og en dose frisk luft... ja, og så en del bra bilder av bever da...

2 kommentarer:

  1. Jøss - må si det ble knallsuksess på beverpælsen!

    SvarSlett
  2. Alltid stas å treffe på disse krabatene :-) "Gruppebildet" var kjempeartig :-)

    SvarSlett